hym8w.jpg (272×86)

Samsung Chromebook inceleme, fiyatı, karşılaştırma 2013

Unknown | 09:16 | 0 yorum


İyi: Samsung Chromebook ihtiyacınız güçlü bir tarayıcı olan o zamanlar için hafif, ince ve ucuz dizüstü bilgisayardır.
Kötü: Chromebook en düşük fiyat ile yapı kalitesi ve performansı çıkıyor.
Alt satırda: 249 $ Samsung Chromebook bulut seven Google merkezli Web kullanıcıları için iyi bir ekstra bilgisayardır.

Google Chromebook'lara ile, fiyat gerçekten fark eder.

Dönem aşina olmayanlar için, Chromebook'larda Google'ın tarayıcı tabanlı, bulut odaklı Chrome OS üzerinde çalışan dizüstü bilgisayarlar vardır. Onlar aslında bir Web tarayıcısı çalıştıran dizüstü sensin. Bu da, yeni Samsung Chromebook (modele XE303C12) ile değişmez.

Google gerçekten tüm her şey hakkında "Chrome OS için kullanarak ve anahtar şeyin Bırak" olmamıştı, ama bu makine ile daha evin etrafında yalan iyi bir ekstra ucuz bilgisayar olarak konumlandırma hakkında yukarı-ön ve gibi görünüyor hızla, kolayca için kullanılır ve güvenli bir şekilde farklı kullanıcılar Web ihtiyacı taşıma edilebilir. Özellikle geleneksel yüklenen yazılım üzerindeki daha az güvenmeye geldim olanlar.
(Kredi: Sarah Tew / CNET)
Ben özellikle zaten Google Dokümanlar, Google Drive ve Gmail ile Google bulut başlarını var benim gibi insanlar için, bu o kategoriler için makul bir cihaz bulabilirsiniz. Değil standout donanım eğer uygulanabilir var, onun pil ömrü iyi, çabuk açılır, ve 249 $ fiyat etiketi, Mayıs ayında geldi Samsung 5 Serisi 550 $ 450 (veya 3G ile 550 $) gibi bir bağlılık kadar değil demektir.

Ancak, bazen halsiz performans göz önüne alındığında, ben Samsung Chromebook tarafından uçurulmuştu diyemeyiz. Birçok görevler için iyi, ama daha bir kaç düzine tarayıcı sekmeler açık daha alışkın güç kullanıcıları sakınmak gerekir.
Samsung'un XE303C12 ve önceki Chromebook'larda arasındaki büyük farklar XE303C12 bir 11.6-inç ekrana sahip, daha küçük olduğunu vardır; başlık altında ve çok farklı; daha hafif ve daha ince. Samsung Chromebook ARM yeni çift çekirdekli üzerine inşa edilmiş bir düşük güç tüketimli işlemci, Samsung'un Exynos 5 Çift kullanır system-on-a-chip Cortex A15 tasarımı (önceki sürümleri Intel Atom ve Celeron işlemciler kullanılır). Aynı zamanda sistem belleği sadece 2GB.

Tasarımı çok kompakt bir bit - Apple'ın 11-inç MacBook Air daha dar ama daha derin ve kalın. Bir lastik tuşlu klavye, bir cömertçe geniş touch pad ve ekranı çevirdiğinizde baş parmağınızla bir taraklı oluk var. Samsung'un pil ömrü iddia (çok korkunç yıpratıcı bir şey yapmıyoruz varsayarak) çok, bekle.

Orta tweedium
Ekran oldukça iyi çözünürlüğü, yeterli parlaklık ve parlamayı azaltmak için mat kaplama ile, Tamam. Gerçi, korkunç canlı değil ve çok geniş bir görüş açısı yoktur. Google iddiaları gibi, bu Chromebook 1080p video oynatabilirsiniz, ancak ekran çözünürlüğü sadece 1,366 x768 piksel, yani tam HD görüntüleme değil.
(Kredi: Sarah Tew / CNET)
Özellikle kucağınızda kumaş kısılmış Aynı şekilde, alt monte hoparlörler, uygulanabilir vardır ama çamurlu bir ses üretir. Genel olarak, rahat kullanım için iyiyiz, ama kulaklık veya harici hoparlör ile daha iyiyiz.

Touch pad Apple'ın (Ben henüz yok bulamadım) eşleşmiyor rağmen, çok daha pahalı olan dizüstü bazı dahil olmak üzere, son zamanlarda kullandığınız üzerinden birçok yener. Google akıllıca gibi sağ tıklama için iki parmakla dokunma ve kaydırma veya kaydırmak için iki parmak tokatlamak gibi touch pad ile bazı Apple sözleşmeler, kabul etti. Ben tıklayarak çok fazla basınç gerektirir bulmak, ama neyse dokunarak da işinizi görecektir.

Ultrabook dönemi sözler kadar ince bir şey isteyenler sistem kapağı kapatıldı zaman üst boyunca yukarı çıkana Menteşe tarafından özellikle hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bu 0,7 inç kalınlığında ölçüm ve 2.4 pound ağırlığında olsa da, pek tıknaz veya ağır. Açıkçası, ben hafif ve hızlı uyanmak için endişeliyim, ve Samsung Chromebook bu alanlarda iyi yapar.

(Kredi: Sarah Tew / CNET)
Eğer chiclet dönemi (ben) alıştık ettiyseniz klavye yeterli. Dizüstü vücudu şişiriyor, ve yüzünde benim bilek dinlenme zaman bir patlama sesi çıkarıyor: Gerçi, öğütücüler için bir klavye değil. Ve klavye aydınlatmalı değildir.

Dizüstü sol kenarı boyunca bir SD kart yuvası ve kombine mikrofon-kulaklık jakı vardır. Arka tarafta bir USB 2.0 bağlantı noktası, USB 3.0 bağlantı noktası (bir Chromebook için bir ilk), ve bir HDMI 1.4 bağlantı noktası vardır. Yapamazsın veya 802.11n Wi-Fi kullanmak istemiyorsanız Ethernet için bir USB dongle dahildir. Ekran üzerinde bir servis Webcam tünemiş. İçinde flash bellek 16GB, ama sıradan videoları miktarda, müzik, fotoğraf ve mektuplar olan insanlar bazı depolama için Google Drive üzerinde güvenmek zorunda kalacak. Ne mutlu ki, Google'ın iki yıl alan 100GB Samsung Chromebook müşteri kazandırır.

(Kredi: Sarah Tew / CNET)
Elbette Chrome OS,
Donanım rağmen, burada sadece yarısı hikaye. Chromebook bir 249 $ cihaz için harika ve bir ARM tabanlı sistemin neler yapabileceğini gösterir, ancak Chrome OS ile Tamam değilseniz, size sakınmak gerekir. Kablosuz veya kablolu - - İnternet ulaşamayacağı onların bilgisayar hayat toplu harcamak yok olanlar da, iki kere düşünmek gerekir.

Chrome OS, uninitiated için, bir Linux temeli üstüne Google'ın Chrome tarayıcısı bir sürümünü koyar. Linux PC Linux uygulamaları çalıştırmak nerede olsa da, Chrome OS cihazları tarayıcı uygulamaları çalıştırmak. Web üzerinde daha fazla ve daha fazlasını yapabilirsiniz beri bu, kocaman. Ama birkaç popüler programları çalıştırmak edemez - iTunes, Skype, Portal 2, Microsoft Office, Photoshop, Spotify veya Büyük Internet Mersenne Prime Search programı, birkaç isim.
Evin etrafında başka bir cihaz isteyenler de Chromebook hedefleyen olsa da, bu eksiklikleri mutlaka önemli sakıncaları olmaz yapar. Pek çok kez yapmanız gereken tüm e-posta kontrol olduğunda, bazı haberleri okumak bir reçete yüklemek, bir banka ödeme yapmak, YouTube etrafında tıklayın ya da Facebook üzerinde zaman harcamak vardır. Bunun için, bir çok ekonomik bir cihaz. Onun hızlı başlangıç ​​hız birkaç dakika için açık saygısız ve sonra işiniz bittiğinde tekrar sayacı veya sehpa üzerinde aşağı plopping vesile olur. (Onun Wi-Fi de yeniden çok hızlıdır.)

Category: , , , , ,

0 yorum